Thema's

Op dit moment zijn de volgende thema's beschikbaar binnen het Technolab van De Meerwaarde:

 • Neuron creative lab kit
  De Neuron Explorer kit is een set met programmeerbare elektronische blokken. Hiermee kunnen kinderen spelenderwijs leren programmeren en coderen. De set bevat 12 elektronische blokken (geluidssensoren, lichtsensoren, temperatuursentoren, etc.). De kinderen kunnen verschillende items bouwen, zoals een auto of een piano. Daarnaast kunnen ze de items coderen, zodat ze mooie acties uit kunnen voeren.
   
 • De zelfrijdende auto
  Als het aan merken zoals Tesla en Mercedez-Benz ligt, rijden we vandaag nog zonder handen aan het stuur. De techniek daarvoor is er immers al en functioneert behoorlijk goed. Tijdens deze lessen leren de kinderen de EV3 van Lego te programmeren. Welke bewegingen moet de auto uitvoeren om veilig van A naar B te gaan. En hoe kun je sensoren daarbij gebruiken. 
   
 • Binnenkort beschikbaar: Greenscreen in de klas
  Wat is het een geweldige ervaring om je eigen media te maken. De techniek achter greenscreen zorgt ervoor dat jonge kinderen zelf verrassende foto's en video's kunnen maken. We werken hierbij met een iPad en de app Do-ink. In deze module leren kinderen meer over greenscreen: wat is het, wat heb je ervoor nodig en hoe zet je het in binnen het onderwijs.