Techniekcentrum

Techniekcentrum: technisch onderwijs onder één dak

Het Techniekcentrum is een hypermoderne praktijk- en leerruimte waar techniek tastbaar wordt. Voor leerlingen van De Meerwaarde, maar ook voor kinderen uit het basisonderwijs.

Techniekruimtes en -lokalen

Het Techniekcentrum bevat onder meer verschillende techniekruimtes en -lokalen, een goed uitgerust machinepark, een leskeuken, het Technolab en meer. Op de begane grond kunnen leerlingen aan (vracht)auto’s en fietsen sleutelen of oefenen met de bediening van (grotere) machines. Het Technolab dat te vinden is op de bovenverdieping is de centrale plek waar alle nieuwe ontwikkelingen rondom techniek bij elkaar komen. Van robots tot 3D printing. Oftewel, het Techniekcentrum is een plek waar de toekomst heel dichtbij komt.

Op ontdekkingstocht in de techniek

De Meerwaarde heeft dit gloednieuwe schoolgebouw eind 2022 in gebruik genomen. Naast een fantastische plek om te leren is dit ook een ruimte waar basisschoolleerlingen uit de regio op ontdekkingstocht kunnen gaan in de ‘7 werelden van techniek’. Via interactieve gastlessen krijgen kinderen zo al op jonge leeftijd een goed beeld van technische beroepen. Dat is belangrijk, want onze maatschappij draait op techniek en in de toekomst zullen er veel vakmensen nodig zijn in deze branche.

Niet te missen

Het Techniekcentrum ligt naast het hoofdgebouw van De Meerwaarde. De grote glazen gevel en het opvallende gebogen dak vol zonnepanelen en sedumplanten zijn niet te missen. Het gebouw is maar liefst 950 vierkante meter groot. Alle ruimte dus voor technisch praktijkonderwijs dat in de komende tijd alleen maar verder zal groeien. Het oorspronkelijke hoofdgebouw van de school was berekend op 1.750 leerlingen. Inmiddels komen er elke dag meer dan 2.000 jongeren naar De Meerwaarde.