MEERweten - week 48 - 2023

27-11-2023

WEEK 48 ‚óŹ 28 november t/m 4 december 2023

DAGOPENING

Wat kies jij?  
     
  Afgelopen week stond in teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Vele miljoenen Nederlanders mochten hun stem uitbrengen op een politieke partij. De PVV werd de grootste partij. Docenten en personeel mochten stemmen maar jij als leerling zal moeten wachten tot je 18 bent.

Toch maken we elke dag keuzes: grote en kleine keuzes. Wat doe je aan? Wat ga je ontbijten? Of ga je wel ontbijten? Hoe ga je met elkaar om op de werkvloer en in de klas? Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Talloze grote en kleine keuzes komen dagelijks op ons af. Deze week staan we stil bij het thema: Wat kies jij?

Soms zijn keuzes moeilijk, vooral als je niet weet wat je moet kiezen! Maar heel vaak weten we zelf wel wat de goede keus is, alleen kiezen we ervoor om het niet te doen.

 
 

MAANDAG 27 NOVEMBER

Wat moet ik doen?

Lucas 10:25-28

DINSDAG 28 NOVEMBER

Het goede doen

Ezechiël 18:5-9

WOENSDAG 29 NOVEMBER

Zelf verantwoordelijk

Ezechiël 18:10-13

DONDERDAG 30 NOVEMBER

Kiezen voor trouw

Ruth 1:16-19

VRIJDAG 1 DECEMBER

Omzien naar de ander

Ruth 2:8-12

 

 

AGENDA

 
 

t/m vrijdag 14 oktober
Week van de veiligheid

Dinsdag 28 november
Voetbaltoernooi

Woensdag 29 november
Open Dag MBO locatie De Meerwaarde
locatie: Zonnebloemstraat 25, Barneveld

Woensdag 6 december
Ontwikkelmiddag

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

GEBEDSPUNTEN  

     
  Twee per week komen we met verschillende personeelsleden bij elkaar tijdens de gebedsmomenten in de stilteruimte van De Meerwaarde om voor de leerlingen, het personeel, de ouders/verzorgers en de school in het algemeen te bidden.

Heeft u gebedspunten waarvoor we kunnen bidden of danken? Dan kunt u deze mailen naar gebed@demeerwaarde.nl

Wij zullen dit dan meenemen in onze gebeden!

 
 

GEBEDSGROEP VOOR OUDERS?  
     
  Zoals u hierboven kunt lezen, komen we als collega’s een paar keer per week samen om te bidden. In het verleden zijn er ook gebedsgroepen vanuit de ouders/verzorgers geweest om samen te bidden.

Dit is gestopt omdat de kinderen van deze ouders van school gingen. Maar het zou mooi zijn om dit weer nieuw leven in te blazen. Staat u hiervoor open? Wilt u ook meebidden? Of misschien wel initiatiefnemer hiervoor zijn? Laat het ons weten! We hebben inmiddels een prachtige stilteruimte in de school waar jullie samen kunnen bidden.

Wilt u zich hiervoor aanmelden of heeft u hierover vragen? Neem dan contact op via gebed@demeerwaarde.nl

 
 

Geboorte  
     
 

Er zullen handen zijn die je dragen
en armen waar je veilig bent
mensen die je zonder vragen
Zeggen dat je welkom bent
 

Bij meneer Mulderij en mevrouw Nap is op 30 oktober een zoon geboren.
Hij heeft de naam Moos Cornelis Mulderij gekregen en zijn roepnaam is Moos.
We wensen hen alle goeds toe!

 
 

PRIJSVRAGEN  
     
  Tijdens het Open Huis konden bezoekers bij de stand van de leerlingenraad het gewicht van spekjes en kruidnootjes raden.

Twee toppers hebben gewonnen! De kruidnootjes wogen 2,344 kg en de spekjes 2,340 kg. Eet smakelijk namens de leerlingenraad!

 
 

VOORLEESWEDSTRIJD  
     
  Op 21 november vond op De Meerwaarde de voorronde plaats voor Read2Me! Dit is de voorleeswedstrijd voor brugklassers. In totaal hadden zich negen leerlingen van verschillende afdelingen opgegeven. Van de vijf jongens waren er helaas twee ziek zodat er zeven deelnemers overbleven: Lilly, Abèni, Gijs, Lidia, Mustafa, Jan en Amber.

Om negen uur kwamen de eerste deelnemers met hun vrienden en vriendinnen de Huiskamer binnen en een kwartiertje later beet Abèni de spits af. Om als eerste te moeten beginnen met voorlezen is best spannend, maar al gauw nam ze ons mee in het verhaal. Zowel de publieksjury als de juryleden moesten goed luisteren en kijken om te kunnen bepalen wie de titel Beste Voorlezer van De Meerwaarde had verdiend. Als speciaal jurylid was Georgina aanwezig, zij las vorig jaar haar klas voor tijdens een Boekenlunch.

Om scherp te blijven hielden we halverwege een korte pauze om iets te drinken met wat lekkers erbij. Intussen stonden de leerlingen gezellig met elkaar te kletsen. Nadat Gijs als laatste had voorgelezen was het tijd om de scores te gaan berekenen, terwijl de leerlingen genoten van een tweede drankje met nog iets te snoepen.

Al gauw kwam er een duidelijke winnaar naar voren: Lidia Ploeg uit 1gt5! Zij had met het voorlezen van een fragment uit Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet iedereen overtuigd van haar kwaliteiten als voorlezer. Zij kreeg een boekenbon en mocht ook nog een nieuw boek uitkiezen. Op de tweede plaats eindigde Jan Evers die voorlas uit de Vuurvreter en een gedeelde derde plaats was voor Mustafa Ali Jama en Abèni de Glee. Ook zij mochten een mooi boek uitkiezen voor zichzelf. Na afloop kregen alle deelnemers en hun vrienden en vriendinnen van Georgina nog een leuk aandenken mee.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN HET MBO

Open Huis bij MBO locatie De Meerwaarde  

     
 

Aanstaande woensdag 29 november is er van 18.00 – 21.00 uur
Open Huis bij MBO locatie De Meerwaarde
aan de Zonnebloemstraat 25 in Barneveld

Studiekeuze maken? Kom langs en laat je informeren over de verschillende opleidingsmogelijkheden bij de MBO locatie!

  • Onderwijs dichtbij

  • Flexibel

  • Maatwerk

  • Ontwikkelingsgericht

  • Theorie en praktijk dicht bij elkaar

  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Mw. Dieuwke de jong
Teamleider MBO

 
 

INFORMATIE-AVOND MBO LOCATIE  
     
  Afgelopen week was er op de MBO locatie een informatieavond voor de ouders en leermeesters van de eerstejaars studenten Bouwtechniek. Een aantal studenten kwam samen met ouders en sommigen met hun werkgever. Het doel van deze avond was om ouders en werkgevers te betrekken bij het onderwijs en het leren en ontwikkelen op de werkplek van de studenten.

Onder leiding van collega Pascal van Tielraden zijn we met elkaar in gesprek gegaan over wat de rol van ouders, werkgever en onderwijs is voor de student tijdens zijn / haar opleiding. En wat in deze huidige tijd belangrijk is voor de studenten. In groepjes is verder gesproken over dit onderwerp en er kwamen verrassende resultaten uit.
Wat als belangrijk item naar voren kwam tijdens de gesprekken was dat de betrokkenheid van ouders, werkgevers en onderwijs op de student van belang is. En daarnaast gaven studenten aan dat het ontwikkelen van zelfsturing, discipline en persoonlijke aandacht hierbij ook van belang is. Dat ze dat nodig hebben voor het vervolg bij hun loopbaan.

Verder zijn ouders en werkgevers deze avond geïnformeerd over de structuur van de MBO opleiding en de examinering. Daarnaast was er gelegenheid om samen met de student in gesprek te gaan met de SLB-er over de voortgang van de opleiding.

We kijken terug op een geslaagde avond!

Team MBO locatie De Meerwaarde

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

Kuikentjes bij afdeling Groen  
     
  Drie weken geleden hebben we in de les kippeneieren in de broedmachine gedaan. Elke week hebben we de eieren geschouwd. Dat is met een sterke lamp kijken of er een kuikentje inzit. En nu zijn de kuikentjes vandaag uitgekomen. Nu gaan we de groei bekijken!

Marieke en Luuk van afdeling Groen

 
 

Vakwerkgroep Het Erf Veenendaal aan de slag!  
     
  Maandag 20 november was het een spannende ochtend voor de vakwerkgroep van basisschool Het Erf uit Veenendaal. Er kwamen 18 basisschoolleerlingen meewerken bij de afdeling Mobiliteit en Transport (M&T).

Op Het Erf hebben ze een speciale vakwerkgroep voor leerlingen die graag iets met de handen willen doen. Voor de afdeling M&T een leuke uitdaging om deze kids aan het werk te zetten. We startten de ochtend met een kleine uitleg, waarna de kids met de leerlingen van de vierde klas aan het werk gingen. Ze deden de volgende werkzaamheden:

  • Wielen wisselen met de slagmoersleutel
  • 2-takt motor in elkaar knutselen met de VR-bril
  • Vrachtwagen rijden in de simulator
  • Manoeuvreren met de heftruck

We hadden om 10:00 pauze met een lekker pakje drinken en chocolade.
Dank aan alle leerjaar 4 mannen en vrouwen van de afdeling M&T voor hun inzet om de kids een leuke en leerzame ochtend te bezorgen!

Team M&T

 
 

Levensecht leren bij Jonker & Schut  
     
  Met een aantal leerlingen van 4GT - Transport zijn we deze week bij Jonker & Schut geweest om te oefenen met een aantal technische zaken waar je als chauffeur onderweg mee te maken kunt krijgen.

Onder begeleiding van monteur Arjan Roordink zijn we aan de slag geweest met het wisselen van banden, vervangen van kapotte lampjes en het kantelen van de cabine. Tot slot hebben we buiten op de spiegel afstelplaats nog de spiegels afgesteld van een DAF XF super spacecab met trailer.

Door op deze manier samen te werken met bedrijven in de regio kunnen we onze leerlingen nog beter voorbereiden op hun toekomst in de transport en logistieke sector.

Team M&T

 
 

Kunstgalerij Praktijkonderwijs  
     
  Wanneer je vanuit het EBC naar de afdeling Praktijkonderwijs loopt, dan moet je wel even stilstaan om de Kunstgalerie te bewonderen. Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 van Praktijkonderwijs hebben in de achterliggende weken tijdens de CKV-lessen prachtige 'Muziekschilderijen' gemaakt.

Elk schilderij is opgebouwd uit laagjes en ziet eruit als een unieke albumhoes.

Nieuwsgierig? Kom gerust langs om de kunstwerken te bewonderen.

En voor een meet-and-greet met de kunstenaars, ben je op dinsdag en donderdag van harte welkom in lokaal B0.11C

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl