MEERtechniek

Leerlingen al jong interesseren voor techniek, dat is wat wij graag willen met MEERtechniek. Met een programma dat aansluit bij de kerndoelen van het basisonderwijs, bieden wij onder de naam MEERtechniek een aantal activiteiten aan voor leerlingen van de basisscholen.

Voor het schooljaar 2016-2017 zijn dat de volgende activiteiten:

  1. Toffe Praktijk - klik hier voor meer informatie over Toffe Praktijk
  2. Techniek Talent

Techniek Talent

Voor wie is Techniek Talent?

Techniek Talent is er voor leerlingen van groep 7 en 8.

Wat is Techniek Talent?

Leerlingen duiken tijdens de Techniek Talentlessen in de wereld van techniek. De nadruk ligt daarbij op het praktisch bezig zijn.

Tijdens deze lessen richten wij ons niet alleen op leerlingen met VMBO-niveau, maar ook op leerlingen met Havo en VWO-capaciteiten. MEERtechniek is er dus voor elk niveau, voor meisjes én jongens: deze les past bij elke leerling!

Hoe gaat dat in de praktijk?

Techniek Talent wordt gegeven op twee vrijdag-middagen; de eerste middag op de basisschool en de tweede middag op De Meerwaarde.

De leerkracht van de basisschool heeft geen lesgevende taak tijdens deze lessen, maar moet wel aanwezig zijn. De leerkracht van de basisschool geeft de leerlingen per klas op één moment op. Indien er meerdere klassen zijn die deel willen nemen aan de Techniek Talent lessen, moeten de klassen op afzonderlijke data worden aangemeld.

Aan de Techniek Talentlessen zijn voor de basisschool geen kosten verbonden.


Klik hier voor meer informatie over MEERtechniek

Klik hier om uw basisschool aan te melden voor Techniek Talent.